Rakentaminen Kuusamossa 2023 hankealueella

Valokuituverkon laajentaminen tämän vuoden osalta käynnistyi kesäkuussa Nilon alueelta ja se etenee Tropiikin suunnasta kohti etelää. Alueella rakentaminen tehdään yhteisrakentamisena sähköverkon maakaapeloinnin kanssa. Kun rakennetaan yhdessä, kadut avataan vain kerran. Näin rakentamisajan haitat asukkaille ja alueen liikenteelle ovat pienemmät kuin jos valokuitu ja sähköverkko rakennettaisiin erikseen.

 

Yhteisrakentamisen alueella kaivutyöt alkavat olla valmiit. Seuraavaksi valmistelemme laitetilaa kytkentöjä varten. Tämänhetkisen arviomme mukaan valokuituliittymiä päästään ottamaan käyttöön vuodenvaihteessa.

 

 

Päivitetty 4.7.2023

 

Tonttisuunnitelmat 

Alueella on käynnissä tonttisuunnitelmien teko. Vastaathan puhelimeesi, kun suunnittelijamme tavoittelee sinua ajan sopimiseksi.

Suunnittelukäynnin jälkeen tiedossasi on valokuitukaapelin kaivureitti tontilla ja päätelaitteen sijoituspaikka. Valokuitu tuodaan kiinteistöösi yhdessä tehdyn suunnitelman mukaisesti. Emme koskaan tule tontillesi ilman lupaa, vaan sinuun ollaan yhteydessä ennen tonttikaivuiden aloittamista.

Valokuitu Kuusamo

Lisää ajankohtaista

Rakentamispäätöksiä

Loppuvuoden 2023 aikana Koillisnet aloittaa valokuituverkon rakentamisen Rukalla ja Mäkelä-Saapungin alueella. Tavoitteenamme on rakentaa mahdollisimman paljon infraa valmiiksi ennen roudan tuloa. Lue lisää:

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021