Rakentaminen Kuusamossa 2023 hankealueella

Valokuituverkon laajentaminen tämän vuoden osalta käynnistyi kesäkuussa Nilon alueelta ja se etenee Tropiikin suunnasta kohti etelää. Alueella rakentaminen tehdään yhteisrakentamisena sähköverkon maakaapeloinnin kanssa. Kun rakennetaan yhdessä, kadut avataan vain kerran. Näin rakentamisajan haitat asukkaille ja alueen liikenteelle ovat pienemmät kuin jos valokuitu ja sähköverkko rakennettaisiin erikseen.

 

Yhteisrakentamisen alueella kaivutyöt alkavat olla valmiit. Seuraavaksi valmistelemme laitetilaa kytkentöjä varten. Tämänhetkisen arviomme mukaan valokuituliittymiä päästään ottamaan käyttöön vuodenvaihteessa.

 

 

Päivitetty 4.7.2023

 

Tonttisuunnitelmat 

Alueella on käynnissä tonttisuunnitelmien teko. Vastaathan puhelimeesi, kun suunnittelijamme tavoittelee sinua ajan sopimiseksi.

Suunnittelukäynnin jälkeen tiedossasi on valokuitukaapelin kaivureitti tontilla ja päätelaitteen sijoituspaikka. Valokuitu tuodaan kiinteistöösi yhdessä tehdyn suunnitelman mukaisesti. Emme koskaan tule tontillesi ilman lupaa, vaan sinuun ollaan yhteydessä ennen tonttikaivuiden aloittamista.

Valokuitu Kuusamo

Lisää ajankohtaista

Huoltotöitä Rukan alueella

Huoltotyöt alkavat: 30.5.2024 klo 21:00 Suoritamme kiireisen verkon huoltotyön Rukan alueella 30.5. klo 21:00 alkaen. Huoltotyön aikana alueen kuituverkon yhteyden ja laajakaistapalvelut

Lue lisää »

Verkon huoltotöitä

Suoritamme verkon huoltotöitä Kuusamon alueella 27.3.2024 klo 18:00. Huoltokatko aiheuttaa lyhyen katkoksen alueen verkkoyhteyksiin. Valtaosa yhteyksistä palautuu toimintaan automaattisesti mutta käytössä oleva

Lue lisää »

Kyläverkkokartoitus on päättynyt

Kartoitimme Kuusamon alueella sijaitsevien kylien kiinnostusta valokuituun. Kartoitus on nyt päättynyt ja kiitämme kaikkia kiinnostuksensa ilmoittaneita. Tiedotamme kartoituksen tuloksesta helmikuun 2024 aikana.

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021