Ohjeet

Genexis Pulse EX600 -reitittimessä on erinomaiset ominaisuudet langatonta kokemusta varten. Se toteuttaa tehokkaan langattoman verkkoyhteyden samanaikaisesti useammalle laitteelle, ja mahdollistaa näin nopeamman verkon myös kohteissa, joissa internettiin on kytkeytyneenä paljon laitteita. 

EX600 tukee myös monia edistyneitä ominaisuuksia kuten EasyMeshiä. Tämä tarkoittaa sitä, yhdistämällä useamman EX-600 reitittimen, voit luoda katveettoman langattoman verkon isompaankin asuntoon. EX-600 Mesh-verkon voi rakentaa joko langattomasti tai asunnon Ethernet -sisäverkkoa hyödyntämällä. Myös muut laitteet voi kytkeä EX-600 reitittimeen langattomasti tai Ethernet-sisäverkon avulla. Voit lisätä niin monta tukiasemaa kuin tarvitaan kotisi kattavaa verkkoa varten. Lue sivun alareunasta lisää *Mesh-verkosta.

Reititin tarvitsee sähköä, joten pistorasian tulee olla lähellä. Laitteen sähköjohdon pituus on noin 1,5 metriä.

Tekniset ominaisuudet:

 • 1 000/100/10 Mbps WAN-portti (punainen)
  • WAN-porttiin tulee Ethernet-kaapeli kuitupäätelaitteesta (nettiyhteys).
 • 2 kpl 1 000/100/10 Mbps/LAN-portti (keltainen)
  • joko langattomien tukiasemien ketjuttamista varten tai muiden laitteiden, langalliseen yhdistämiseen (esim. tietokone).
 • WiFi 802.11ax 2×2 ja 4×4
 • WiFi 802.11ax-standardin (*WiFi 6) mukainen tiedonsiirto (4×4 5GHz ja 2×2 2.4GHz).

*Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 (802.11ax) Wi-Fi standardin päivitetty versio, joka mahdollistaa aiempia Wi-Fi standardeja nopeamman langattoman verkon. 

Wi-Fi laitteiden määrä kodissa on moninkertaistunut lyhyessä ajassa. 
Kun oman kodin nettiin liitettyjä laitteita alkaa listaamaan, luku voi yllättää. Usein listalta löy¬tyy puhelimia, tietokoneita, televisioita, robotti-imu¬reita, turvajärjestelmiä, lasten leluja ja niin edelleen. Wi-Fi 6 kommunikoi aiempaa paremmin useiden laitteiden samanaikaisten datapyyntöjen kanssa, ja mahdollistaa näin nopeamman verkon myös kotitaloudessa, jossa joka laite on kytketty internettiin.

* Mesh

Mesh tarkoittaa langatonta verkkoa, jolla on mahdollista luoda isoonkin kohteeseen kattava ja nopea langaton verkko ilman katvealueita.

Mesh-verkko muodostetaan Mesh-reitittimien avulla: ensimmäinen reititin kytketään kuitupäätelaitteeseen Ethernet-kaapelilla. Seuraavat laitteet voidaan kytkeä ensimmäiseen langattomasti ja ne toimivat ikään kuin satelliitteina kotiverkossasi. Yhdessä laitteet muodostavat kotiisi saumattoman Wi-Fi-yhteyden, jossa koko verkko löytyy yhden salasanan takaa. 

Mesh-tekniikka on erityisen helppokäyttöinen siksi, että siihen kytketyt laitteet hyödyntävät useampaa eri verkkosignaalia ja vaihtavat automaattisesti vahvimpaan tarjolla olevaan signaaliin. Sinun ei tarvitse itse vaihtaa verkkoa, eikä odotella uuden yhteyden muodostumista – Mesh-järjestelmäsi huolehtii, että käytettävissäsi on aina nopein yhteys.

Sisäverkon rakentamisessa kannattaa huomioida, että jokainen langaton hyppy aiheuttaa datan menetystä. Parhaan langattoman verkon nopeuden takaamiseksi ei kannata rakentaa useita langattomia hyppyjä, vaan asettaa ensimmäinen kaapelilla kytketty laite siten, että kaikki lisäreitittimet voivat olla yhteydessä joko suoraan sen kanssa tai toisen kaapelilla kuitupäätelaitteeseen kytketyn reitittimen kanssa.

Näillä langattoman verkon reitittimillä saadaan muodostettua keskikokoisen omakotitalon kattava langaton verkko. Mikäli kiinteistössä on sisäverkko, laite voidaan sijoittaa muualle kuin päätelaitteen lähelle.

Pure ED500/ED504 -laitteen hallintaosiosta näet kaikki siihen yhdistetyt laitteet ja niiden signaalin voimakkuuden laitekohtaisesti. Kun hankit reitittimen kauttamme, kytkemme sen käyttövalmiuteen ja opastamme laitteen käytössä. Kyseessä on aktiivilaite, joka vaatii sähköpistorasian.

Tekniset ominaisuudet:

 • Kytketään verkkokaapelilla asiakaslaitteeseen
 • 3 antennia 2.4GHz:n taajuudelle
 • 4 antennia 5GHz:n taajuudelle
 • 4 x Lan-porttia

Tutustu Genexis Pure ED500/504 -päätelaitteen käyttöohjeeseen (pdf)

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021