Miksi valokuitu?

Valokuitu omakotitaloon, rivitaloon tai muuhun kiinteistöön takaa toimintavarmat yhteydet 50 vuodeksi.

Koillisnetin valokuituyhteys soveltuu hyvin omakotitaloon, rivitaloon, kesämökille tai vaikkapa maatilalle. Voit valita kotiisi sopivan kk-valokuituliittymän Koillisnetin valikoimasta. Haluathan sinäkin liittyä tyytyväisten valokuituasiakkaiden joukkoon?

VALOKUIDUN EDUT:
  • Valokuitukaista on kokonaan omassa käytössäsi, eikä kaistaa tarvitsee jakaa
  • Valokuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa 

Valokuidun rajoittamaton kapasiteetti mahdollistaa sähköisten palvelujen käytön laadukkaasti ilman häiriöitä. Esimerkiksi kotona linjoilla voi olla monta eri käyttäjää yhtä aikaa tai valokuitua käyttäviä erilaisia päätelaitteita voi olla monta kerrallaan yhteydessä – valokuidun kanssa linjat eivät pätki eikä kaista mene tukkoon.

Esimerkiksi älytelevisio, videopalvelut, etävalvonta, etätyö, opiskelu, maatilan robottiratkaisut, hoiva- ja terveydenhuollon palvelut etä- ja kuvayhteyksineen tarvitsevat kiinteän ja vakaan liittymän.

Kun liität kotisi valokuituverkkoon, varmistat nettiyhteyksien toimimisen nopeasti ja varmasti ilman datakattoja. Samalla nostat myös kiinteistösi arvoa ja asumisviihtyvyyttä nykyaikaisella liittymällä.

Koillisnetin valokuidulla saat nopeimmat yhteydet käyttöösi – myös langattomasti.
VALOKUITU- VAI MOBIILILIITTYMÄ?
ValokuituMobiili
Jokaisella käyttäjällä oma yhteysKapasiteetti jaetaan yhtäaikaisten käyttäjien kesken
Etäisyys ei vaikuta nopeuteenEtäisyys, käytetty taajuus ja olosuhteet vaikuttavat nopeuteen
Yhtä tiedonsiirtoväylää pitkin hoituu koko kodin tietoliikenneUseimmiten laitekohtaiset liittymät
Elinkaari kuidulla 50v, aktiivilaitteet 10vElinkaari 3-6v
Todella pieni viiveKorkea, vaihteleva viive
VALOKUITU TEKEE TV:N KATSELUSTA TAAS NAUTINNOLLISTA.

Valokuitu mahdollistaa kotiin myös kaapeli-TV-palvelun. Kaapeli-TV tuo kotiin loistavan kuvan- ja äänenlaadun sekä paljon teräväpiirtokanavia (HDTV). Peruskanavien lisäksi ulottuvillasi on kattavat paketit maksu-tv-kanavia. Lisätietoa kotitalouksien valokuitusopimuksista ja kaapeli-TV:stä . TILAA KOTIIN >

VALOKUITU MAHDOLLISTAA ETÄTYÖSKENTELYN JA SOPII MYÖS YRITTÄJILLE.

Valokuituyhteys on toimintavarma ratkaisu etätyöskentelyyn. Valokuidun nopeus ja vakaus takaavat sen, että työskentely sujuu kotonakin ongelmitta. Ota yhteyttä valokuidun yrityssopimuksiin liittyen. KOILLISNET YRITYKSILLE >

KERRALLA KOKO TALOYHTIÖN NETTIKUNTOON

Koillisnetin taloyhtiösopimuksella voitte hankkia valokuidun koko taloyhtiöön edullisemmin. Valokuituyhteys parantaa taloyhtiön arvoa ja asukkaiden viihtyvyyttä. Ota asia puheeksi taloyhtiössäsi mahdollisimman pian! LUE LISÄÄ TALOYHTIÖSOPIMUKSISTA 

Lisää ajankohtaista

Verkon huoltotöitä

Suoritamme verkon huoltotöitä Kuusamon alueella 27.3.2024 klo 18:00. Huoltokatko aiheuttaa lyhyen katkoksen alueen verkkoyhteyksiin. Valtaosa yhteyksistä palautuu toimintaan automaattisesti mutta käytössä oleva

Lue lisää »

Kyläverkkokartoitus on päättynyt

Kartoitimme Kuusamon alueella sijaitsevien kylien kiinnostusta valokuituun. Kartoitus on nyt päättynyt ja kiitämme kaikkia kiinnostuksensa ilmoittaneita. Tiedotamme kartoituksen tuloksesta helmikuun 2024 aikana.

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021