Koillisnet rakentaa valokuituverkkoa Kuusamoon

Koillisnet aloittaa valokuituliittymien myynnin kesäkuussa 2021 ja verkon rakentamisen kesällä 2022 Kuusamon keskustan alueelle. Investoinnin arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Uuden valokuituyhtiön takana ovat pohjoissuomalaiset osuuskuntataustaiset valokuituosaajat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet, joilla on valokuituverkkoja yhteensä 25 kunnan alueella.

Koillisnetin valokuituverkko rakentuu Kuusamon keskustan alueelle. Oulun Seudun Sähkön toimitusjohtaja Risto Kantola kertoo hankkeen käynnistyvän vauhdilla, sillä liittymien myynti alkaa jo kesäkuun aikana. Valokuituverkon rakentaminen ajoittuu pääosin vuodelle 2022. Verkko valmistuu reilun vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.

– Koillisnet tulee tarjoamaan laajakaistapalveluita niin kotitalouksille, taloyhtiöille kuin yrityksillekin. Tavoitteenamme on yli 2 000 valokuituasiakasta ja yli 50 prosentin liittymisaste, jatkaa Kantola.

– Kuusamon kotitaloudet pääsevät liittymään valokuituun valtakunnallisesti katsottuna poikkeuksellisen edullisesti, sillä ennakkoliittymän hinta on 100 euroa. Hinta on voimassa rakentamisen alkamiseen asti. Myös palveluiden kuukausimaksut tulevat olemaan hyvin kilpailukykyisiä, Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen kertoo.

Laajakaistatuotteen asiakas voi valita nopeusvaihtoehdoista 200/200 Mbit/s tai 1000/1000 Mbit/s. Taloyhtiöliittymien nopeus on 100/100 Mbit/s.

Kuusamon valokuituhankkeen takana oleva Koillisnet on uusi yhtiö, jonka Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet omistavat yhdessä. Pohjoissuomalaisilla omistajilla on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja laajakaista-asiakkaita yhteensä yli 20 000 kpl.

Oulun Seudun Sähköllä on pitkä kokemus infrarakentamisesta. Valokuiturakentamisen puolella yhtiö on tällä hetkellä Suomen suurin seutuverkkotoimija. Kaisanetillä puolestaan on pitkä kokemus valokuituverkkojen rakentamisesta ja kehittämisestä eri alueille Kainuussa, Ylä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Yhtiön liittymämäärä on kasvanut tasaista tahtia jo useiden vuosien ajan.

– Kaisanet ja Oulun Seudun Sähkö ovat tehneet jo vuosien ajan yhteistyötä muun muassa kuituverkkoon pohjautuvien palveluiden kehittämisessä. Kuusamon valokuituhanke syventää kahden vahvan toimijan yhteistyötä entisestään, taustoittaa Kaisanetin Jani Moilanen.

Oulun Seudun Sähkö on Suomen suurin seutuverkkotoimija. Yhtiöllä on yli 7 000 valokuituasiakasta ja 1 200 kilometriä valokuituverkkoa Limingan, Lumijoen, Tyrnävän, Muhoksen, Kempeleen, Oulunsalon ja Vaalan alueilla. www.oss.fi/valokuitu 

Kaisanet on Kainuun, Ylä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla toimiva verkkopalveluiden, tietoliikenteen, ICT-palveluiden ja digitalisaation asiantuntijayritys. www.kaisanet.fi

Lisää ajankohtaista

Verkon huoltotöitä

Suoritamme verkon huoltotöitä Kuusamon alueella 27.3.2024 klo 18:00. Huoltokatko aiheuttaa lyhyen katkoksen alueen verkkoyhteyksiin. Valtaosa yhteyksistä palautuu toimintaan automaattisesti mutta käytössä oleva

Lue lisää »

Kyläverkkokartoitus on päättynyt

Kartoitimme Kuusamon alueella sijaitsevien kylien kiinnostusta valokuituun. Kartoitus on nyt päättynyt ja kiitämme kaikkia kiinnostuksensa ilmoittaneita. Tiedotamme kartoituksen tuloksesta helmikuun 2024 aikana.

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021