Lehdistötiedote 3.7.2024

Elisa ostaa Kaisanet Oy:n valokuituliiketoiminnan Pohjois-Karjalassa sekä Koillisnet Oy:n valokuituliiketoiminnan Kuusamossa

Elisa tuo valokuituverkkonsa yhä useamman asiakkaan saataville ostamalla Kaisanetin valokuituverkon Pohjois-Karjalassa sekä Kuusamon alueella toimivan Koillisnet Oy:n ja sen valokuituliiketoiminnan. Kaupat tulevat voimaan 3.7.2024. Muutos ei tässä kohtaa vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

 

Pohjois-Karjalan alueella Kaisanetin valokuituverkko on saatavilla Joensuussa, Kontiolahdella ja Liperissä. Osana liiketoimintakauppaa Elisalle siirtyvät myös Kaisanetin valokuituasiakkaat Rääkkylässä ja Jakokoskella.

 

Koillisnet Oy:n valokuituverkko sijaitsee Kuusamon keskustan ja Rukan ympäristössä. Elisa ostaa Koillisnet Oy:n osakekannan ja sen valokuituverkon kokonaisuudessaan Kaisanet Oy:ltä ja Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:ltä.

 

Elisa vastaa jatkossa näiden verkkojen ylläpidosta ja kehittämisestä sekä niihin liittyvistä asiakkuuksista ja palveluista. Valokuituverkon laajakaistapalvelut jatkuvat Kaisanetin ja Koillisnetin asiakkailla normaaliin tapaan liiketoimintakaupan jälkeenkin. Kaisanetin tuottamille maksu-TV ja tietoturvapalveluille löytyy Elisan valikoimasta vastaavan sisältöinen vaihtoehto.

 

Elisan valokuidun piirissä on jo ennestään yli 25 000 kotitaloutta ja liikehuoneistoa Pohjois-Karjalan alueella. Kuusamon ja Rukan alue on Elisalle uutta valokuituverkon aluetta.

– Valokuidun kysyntä Itä- ja Koillis-Suomessa on kasvussa ja olemme iloisia voidessamme laajentaa saatavuuttamme näillä alueilla. Olemme tehneet Kaisanetin kanssa jo pitkään yhteistyötä mobiiliverkon tukiasemien rakentamisessa, ja nyt on hienoa jatkaa valokuituverkon kehittämistä eteenpäin. Valokuitua nettiyhteydekseen harkitsevat asiakkaat arvostavat kotimaisen Elisan luotettavuutta ja selkeitä sopimusmalleja, kertoo Elisan kuluttajien yhteyksistä vastaava johtaja Antti Ihanainen.

 

– Kaisanetin toiminta keskittyy tällä hetkellä vahvasti oman perinteisen toimialueemme, Kainuun ja Ylä-Savon, valokuituverkon kehittämiseen. Sekä Kaisanetille että Koillisnetille, jonka omistamme yhdessä Oulun Seudun Sähkön kanssa, on tärkeää, että asiakkaat saavat kotimaisen toimijan jatkamaan laadukkaiden yhteyksien elinkaarta ja kehittämään verkkoa yhä useamman asiakkaan ulottuville, toteaa Kaisanetin ja Koillisnetin toimitusjohtaja Jani Moilanen.

 

Elisan valonnopea yhteys on saatavilla yli miljoonaan kotitalouteen ja liikehuoneistoon Suomessa valokuidulla tai kaapelimodeemilla toteutettuna, ja sen saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa Elisan verkkosivuilta. Myös panostukset 5G-mobiiliverkkoon jatkuvat, ja jo yli 94 % suomalaisista asuu Elisan kattavan 5G-verkon alueella. Mobiiliverkon kuuluvuusalueet voit tarkistaa Elisan julkiselta kuuluvuuskartalta.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Elisan Mediadesk, mediadesk@elisa.fi, puh. 050 305 1605

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2023 oli 2,2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 700 yli 20 maassa. Elisa on arvioitu yhdeksi maailman vastuullisimmista yrityksistä. elisa.fi

 

Osuuskuntaomisteinen Kaisanet on kainuulaisten ja savolaisten yhteistä omaisuutta. Tehtävämme on rakentaa yhteyksiä, joilla mahdollistamme alueemme digitaalisen kasvun ja kehityksen. Rakennamme yhteyksiä, jotta voimme olla, elää ja yrittää missä haluamme. Ei vain lähteäksemme maailmalle, vaan jotta maailma tulee myös luoksemme.  Valokuituverkkomme toimintavarmat yhteydet tuovat kilpailuetua ja menestystä, mutta ennen kaikkea sujuvoittavat arkea ja vahvistavat alueemme elinvoimaa.

 

Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkö on monipuolinen ja voimakkaasti kehittyvä konserni, joka toimittaa sähköä, lämpöä ja valokuitua noin 30 000 asiakkaalleen Oulun ympäristökunnissa. Konsernin valokuituliiketoiminnasta vastaa Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy.

Lisää ajankohtaista

Huoltotöitä Kuusamossa

Kuusamon alueella suoritetaan verkon huoltotöitä 3.7.2024 klo 17:00 – 18:00 välillä. Huoltotyöt pyritään suorittamaan ilman, että alueen verkkoyhteyksiin aiheutuu katkoksia. On kuitenkin

Lue lisää »

Huoltotöitä Rukan alueella

Huoltotyöt alkavat: 30.5.2024 klo 21:00 Suoritamme kiireisen verkon huoltotyön Rukan alueella 30.5. klo 21:00 alkaen. Huoltotyön aikana alueen kuituverkon yhteyden ja laajakaistapalvelut

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021