Rakentamisen aikataulu Kuusamossa

Rakentamisen tilanne Kuusamossa tammikuussa 2023

Koillisnetin valokuituinfossa maanantaina 23.1. käytiin läpi valokuituverkon rakentamisen tilannetta Kuusamossa. Olemme jonkin verran myöhässä arvioidusta aikataulusta. Laajoissa infrahankkeissa on aina mukana iso joukko urakoitsijoita ja tavarantoimittajia. Pienikin viive jollakin osa-alueella heijastuu nopeasti kokonaisaikatauluun.  Myös runsas tilaajien määrä näkyy aikataulussamme. Pahoittelemme viivästyksiä ja teemme parhaamme, että liittymiä saadaan käyttöön mahdollisimman ripeästi. Ensimmäiset testiliittymät ovat jo käytössä ja kun nähdään, että verkko toimii moitteetta, päästään käyttöönottoja tekemään laajemmin.

Alla on tiivistelmä rakentamisen tilanteesta alueittain. 

 
Toranki ja Torangintaus:

Maanrakennustyöt on tehty. Liittymien asennukset menossa ja palveluiden käyttöönotto alkamassa – ensimmäiset liittymät testivaiheessa. Tavoite liittymien käyttöönotolle helmikuun aikana.

 
Tolpanniemi:

Maanrakennustyöt on tehty. Runkoverkon asennustyöt menossa. Liittymien asennukset ja käyttöönotot aloitetaan Torangintauksen valmistuttua.

 
Keskustan alue:

Maanrakennustyöt on pääsääntöisesti tehty. Talokaapelien kaivuja vielä kesällä 2023. Liittymien asennukset ja käyttöön otot aloitetaan kevään 2023 aikana.

 
Lahdentaus:

Maanrakennustyöt on pääsääntöisesti tehty. Talokaapelien kaivuja vielä kesällä 2023. Liittymien asennukset ja käyttöönotot aloitetaan kevään 2023 aikana.

Rakentamisen tilanne Kuusamossa joulukuussa 2022 

Odottamamme laitetila on saapunut viikolla 50 ja aktiivilaitteiden asennus on nyt käynnissä. Kun asennukset saadaan päätökseen, pääsemme testaamaan verkon toimivuutta ja aloittamaan käyttöönotot. Tolpannniemen ja Torangin alueilla. Tämänhetkisen arviomme mukaan ensimmäiset liittymät päästään ottamaan käyttöön vielä tämän vuoden puolella.

Ennen liittymäsi käyttöönottoa yhteistyökumppanimme Kuusamon Sähköpalvelu ottaa sinuun yhteyttä asennusajan sopimiseksi. Vastaathan siis puhelimeesi, sillä asennusvauhtiin vaikuttaa oleellisesti se, miten asennusajat saadaan sovittua asiakkaiden kanssa.

Asennuksen yhteydessä saat myös opastuksen laitteiden käyttöön. Jos olet tilannut kaapeli-TV:n, se kytketään käyttöön samalla käynnillä.

 

 

Rakentamisen tilanne Kuusamossa marraskuussa 2022

 

Tämän rakennuskauden osalta maanrakennus päättyy, kun maa jäätyy. Loppuja kaivuita tehdään vielä teollisuusalueella sekä Lahdentauksessa. Teletyöt ovat käynnissä koko alueella. Asennusvauhtiin vaikuttaa se, miten asennusajat saadaan sovittua asiakkaiden kanssa. Vastaathan siis puhelimeesi, kun asentajamme soittaa sinulle.

 

Rakentamisen tilanne 23.9.2022

Syksy on jo pitkällä ja kaivutöiden osalta tämä vuosi alkaa olla paketissa. Kartasta näet maanrakennustöiden tilanteen tällä hetkellä. Vielä on joitakin katuosuuksia, joilla edullista sadan euron liittymähintaa on tarjolla. Tilanne tarkastetaan aina tapauskohtaisesti – kehotamme toimimaan pian!
Vaikka maanrakennustyöt ovat lähes valmiit, käyttöönottoihin on vielä matkaa. Esimerkiksi osa laitetiloista ei ole vielä saapunut. Tällä hetkellä teemme kiinteistöasennuksia ennakoivasti. Kun asennuksia tehdään jo etukäteen, saamme yhteydet käyttöön nopeammin verkon valmistuessa.
Päivitämme rakentamisen tilannetta jälleen lokakuussa.

Rakentamisen tilanne 17.8.2022

Kuusamossa valokuituverkon maanrakennustyöt ovat monilla alueilla jo valmiit tai juuri valmistumaisillaan. Alueilla, joilla kaivutyöt ovat kesken, voi vielä tiedustella satasen liittymähintaa myynnistämme. Tilanne tarkastetaan aina tapauskohtaisesti – kehotammekin toimimaan pian!

Vaikka kartan punaiset alueet on merkitty maanrakennustöiden osalta valmiiksi, on liittymien käyttöönottoon vielä matkaa, sillä katuosuuksien ja pihojen kaivutyöt ovat vain pieni osa rakentamisen isoa kokonaisuutta. Kuusamon alueella meillä on yhä paljon runko- ja keskustöitä tehtävänä ennen kuin pääsemme kiinni valtakunnan verkkoon.

Käyttöönottojen aikataulu tarkentuu vasta rakentamisen edetessä, sillä liittymä voidaan ottaa käyttöön vasta, kun koko verkko on toimintavalmis.

Seuraavan kerran päivitämme rakentamisen tilannetta syyskuussa.

Valokuituverkon rakentaminen Kusamossa

Rakentamisen tilanne 8.7.2022

Koostimme hieman tämänhetkistä valokuituverkon rakentamisen tilannetta Kuusamon alueella. Satasen liittymähinnan suhteen joillakin alueilla alkaa olla jo todella kiire ja tilanne pitää tarkistaa tapauskohtaisesti (kartassa punaisella pohjalla olevat alueet).  Vielä on kuitenkin paljon alueita, joissa edullinen hinta on voimassa. 

Alla olevasta kartasta näet, missä rakennamme (ympäröity karttaan vihreällä aaltoviivalla) nyt ja minne suuntaamme seuraavaksi (ympäröity karttaan punaisella aaltoviivalla).

Torangintaus 

Kaapelointi tehty ja teletyöt ovat alkamassa.

Alueella on tehty jo myös jälkitöitä. Sadan euron liittymähinta voimassa enää rajoitetusti.


Toranki

Kaapelointityöt on aloitettu viikolla 27. Työt ovat käynnissä Ouluntien eteläpuolella, mistä siirrytään seuraavaksi Ouluntien pohjoispuolelle. 100 euron hinta on tällä alueella voimassa toistaiseksi.


Tolpanniemi

Runkokaapeloinnit ovat valmiit välillä keskusta-Tolpanniemen koulu. 

Koneet ovat tällä hetkellä menossa Noitiniemen suunnassa, mistä jatketaan Topanniemen loppualuetta. Aleen maanrakennustyöt valmistuvat arviomme mukaan heinäkuun lopussa.


Keskusta 

Keskustassa tehdään kaapelointeja ja 100 eurolla ehtii vielä hyvin mukaan. 


Lahdentaus 

Rakentaminen alkaa elo-syyskuussa. 100 eurolla ehtii vielä hyvin mukaan.

Seuraava rakentamispäivitys on tulossa elokuussa.

Lisää ajankohtaista

Rakentamisen aikataulu Kemijärvellä

Kemijärven valokuituverkon laajentaminen alkoi heinäkuussa 2022 Sipovaaran alueelta. Verkon rakentamiseen liittyvät maanrakennustyöt sekä tonttikaivut alueella ovat valmistuneet. Tällä hetkellä tehdään teletöitä. Liittymien

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021