Valokuitu avaa uuden maailman

Etätyön ja -opiskelun lisääntyminen on tuonut elämään ihan uusia ulottuvuuksia: jäätyneitä ilmeitä, roboääniä ja mysteeriksi jääneitä presentaatioita. Se mikä on monelle jo vanhasta tuttua, on videopelin hidastelusta tai pätkivästä jääkiekko-ottelusta johtuvat tunteenpurkaukset. Yhteistä näille kaikille on hidas ja epävarma netti. Valokuidun myötä pätkivästä netistä johtuvat kiukkuiset lausahdukset voidaan pian luokitella hauskoiksi tarinoiksi menneisyydestä.

 

Kemijärvelle valokuitua tarjoava Koillisnet on vanhojen osuuskuntataustaisten konkareiden yhteisyritys. Koillisnetillä on valokuituverkkoa Kemijärvellä, Kuusamossa ja Sallassa. Yhtiön omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet, joilla yhdessä on yli 25 000 laajakaista-asiakasta ja valokuituverkkoa 26 kunnan alueella.

 

Suurimmassa osassa Suomea valokuituliittymän hinta kieppuu useamman tuhannen paikkeilla, mutta Koillisnetin kuidun saa nyt kotiin 100 eurolla. Kyseessä on suhteellisen pieni sijoitus, jolla kodin arvo ja käyttömukavuus nousevat monellakin mittarilla katsottuna.

Valokuidussa on tehoa

Valokuitua markkinoidaan nopeana, tehokkaana ja varmana nettiyhteytenä. Jos olet joskus kuullut hitaasti toimivasta valokuituyhteydestä, voit kuitata sen urbaanina legendana. Valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on niin valtaisa, että koko maailman data mahtuisi kulkemaan yhdessä ainoassa kuidussa.

 

E-urheilua harrastavat teinit, urheilun suoratoistot tai etätyöpäivien tiedostonsiirtelyt ovat kuidulle lastenleikkiä. Eikä muuten naapurikaan vie kuidusta kaistaa. Suoratoistopalveluiden kirjo on nykyisin valtaisa, mutta niistä saa kaiken ilon irti vain toimivalla netillä. Valokuidun myötä kodeissa ei tarvitse enää jakaa vuoroja ohjelmien katseluun – kaistaa riittää jokaiselle.

 

Se mikä on joskus voinut pätkiä, on kodin langaton yhteys. Päätelaitteen sijoituspaikkaan kodissa kannattaa kiinnittää huomioita, sillä se vaikuttaa oleellisesti langattoman yhteyden toimintaan. Myös laitteiston ikä kannattaa huomioida, sillä vanhaa tekniikkaa oleva yksittäinen laite voi muodostaa yhteyttä hidastavan pullonkaulan. 

 

Koti on melkoinen suhdesoppa – kuitu on pelastus

Kuinka moni kotisi laitteista on yhteydessä nettiin? Listan pituus saattaa yllättää. Älytelevisiot, tietokoneet, etävalvonnat, puhelimet ja jopa jääkaapit ovat nykyisin kiinni kodin verkossa. 

 

Kuitu ei kosketa vain niin sanottuja älykoteja, se on ihan joka kodin asia. Jotta homma toimii, nettiyhteyden on oltava tehokas ja vakaa. Valokuidussa on potkua, eikä kapasiteetti lopu kesken tulevaisuudessakaan.

 

Kokeilepa valokuitua – saatat yllättyä!

Lisää ajankohtaista

Kyläverkkokartoitus on päättynyt

Kartoitimme Kuusamon alueella sijaitsevien kylien kiinnostusta valokuituun. Kartoitus on nyt päättynyt ja kiitämme kaikkia kiinnostuksensa ilmoittaneita. Tiedotamme kartoituksen tuloksesta helmikuun 2024 aikana.

Lue lisää »

Varaathan asennusaikasi

Valokuituliittymien käyttöönotot ovat alkaneet Lahdentauksen alueella ja etenevät alla olevan suuntaa antavan kartan mukaisesti.   Asennuksia tehdään arkisin kello 8–16. Asentajamme soittavat

Lue lisää »

Valokuitua rakentamassa 
Koillisnet Oy

Olemme uusi valokuituyhtiö Koillisnet, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet. Osuuskuntataustaisilla omistajillamme on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta.

Asiakaspalvelu 044 7344 388 Avoinna ma-pe 8-21

All Rights Reserved Koillisnet 2021